понеділок, 8 квітня 2013 р.

Вокальний ансамбль "" Калина"

              Наш край має свої особливості, фольклор, людей які дбають про збереження славних   традицій та надбань свого народу. До таких ентузіастів, що оберігають свої традиції, пишаються ними, люблять свої народні пісні належать і учасники вокального ансамблю       "Калина" , що діє при клубному закладі с. Костринська Розтока.
             Дебют колективу відбувся на сільській сцені в 2001 році святковим концертом до міжнародного жіночого дня  8 Березня. Відтоді постійні репетиції дають щедрий урожай на концертах, бурхливі оплески глядачів.
             Початковий склад  колективу нараховував 10 учасників. Назву для колективу обговорували усім тодішнім складом учасників. Після довготривалого обговореня вирішили назвати вокальний ансамбль "Каклина". Адже це - символ України, оберіг господинь, духовна краса ,невмирущість і розквіт.
             Репертуар новосформованого колективу був невеликий. Це усім знайомі народні пісні  "На Розтоцькому мості", "Ой чорна, я си чорна", " Розтоцькоє село" та інші. Та з роками колектив поповнював свій репертуар. Зараз це понад 40 творів: словацьких, українських та закарпатських народних пісень. В основному колектив виконує твори accapella.
              Багато пісенного та фольклорного матеріалу записано учасниками колективу від старожителів села, який використовують у концертних програмах: " Нащо мені когути", " Сіла собі на вікно синиця", "На камені ноги мию". Ці та багато інших місцевих народних пісень і донині звучать у виконанні здібних, добре підготовлених аматорів сцени.
              Кожна із пісень по своєму чарує слухачів, бо від щирого серця виконує їх ансамбль. Радісні і грайливі, ліричні і тужливі твори звучать на сільській, районній та обласних сценах. За свої виступи перед численними глядачами колектив неодноразово нагороджено грамотами обласного та районного рівнів. Активну бере участь у концертному житті району, зокрема , районному фольклорному фестивалі " візерунки Ужанської долини", фестивалі "Лемківська  ватра" та фестивалі сиру " Молочна ріка".
             Дай Боже, щоб захоплені піснею люди, такі як учасники вокального ансамблю "Калина", ніколи не переводилися на землі. Адже за ними майбутнє нашої культури, оскільки лише з ними вона показує душу народу.
 
                                                         
 
Фестиваль " Візерунки Ужанської долини" 
 
Фестиваль " Молочна ріка" 
Фестиваль "Молочна ріка" 
Фестиваль"Молочна ріка" 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар