четвер, 5 вересня 2013 р.

  
"Пасіка - святе місце, пасічник - Божа людина"


Під такою назвою бібліотекою с.К.Розтока було проведено акцію до дня пасічника. Бжолярів з давніх - давен шанували на українській землі. Протягом сторіч виготовлення меду перетворилося на справжнє мистецтво. Бджільництво належить до найдавніших занять українців мед і віск завжди широко використовувалися як продукти харчування.

Про історію виникнення бджільництва, способи добування та цілющі властивості меду присутнім розповіли кращи читачі бібліотек с.К.Розтока та с.Кострино.








Захоплююче сприйняли присутні міні - виставу у виконанні юного пасічника та трьох маленьких працьовитих бджілок, які познайомили присутніх із важкою працею бджіл, які збирають запашний мед та з важкою працею пасічника, який повинен зібрати запашний мед та передати його на споживання людям. 



Поділився досвідом роботи у пасіці молодий пасічник с.К.Розтока Роман Дмитришин. Почав він свій виступ із подяки насамперед програмі Бібліоміст та завідуючій бібліотеці с.К.Розтока, завдяки яким він має змогу більше дізнаватися про хвороби закарпатських бджіл, способи їх утримання, замовлення ліків від різних хвороб, спілкуватися у Skype з пасічниками не лише Закарпаття, а і сусідньої Львівщини.



Привітали пасічників та всіх присутніх з святом сільський голова Іван Сегеда та директор Великоберезнянської ЦБС Олена Костенко.






На закінчення акції присутні мали змогу посманувати свіжим медом, пригощалися млинцями з медом та всілякими іншими виробами до складу яких входить мед.








Завідуюча бібліотекою c.К.Розтока Іванчик А.А.

Немає коментарів:

Дописати коментар